Šo supergaršīgo un vienkāršo tartes recepti izdomāju, kamēr pašizolācijas laikā mājās garlaikojos. Lai arī viena sastāvdaļa ir diezgan neierasta tipiska latvieša ledusskapim, tomēr iesaku šo recepti un noslēpumaino produktu pamēģināt, jo gala rezultāts ir tiešām garšīgs un process ir ļoti vienkāršs.
sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
?200g miltu
?100g sviesta vai rafinētas kokosriekstu eļļas
?1 tāfelīte melnās šokolādes
? 1 iepakojums silken tofu (stories parādīšu kā izskatās)
?4 ēdamkarotes cukura
pagatavošana
1. Miltus samīca kopā ar sviestu un 2 ēdkamkarotēm cukura, līdz izveidojas drupena, rīvmaizei līdzīga masa. Tad pielej 20-30g ūdens (šķidrums aptuevni tikpat daudz cik būtu no 1 olas, var likt vienkārsi arī vienu olu, ja ir). Samīca visu viendabīgā masā, kas turas kopā.
2. Mīklu liek formā un ar pirkstiem izlīdzina tik ilgi, kamēr visa forma noklāta. Izlīdzina tā, lai veidojas arī nelielas maliņas uz augšu.
3. Liek cepties 200 grādos no augšas un apakšas līdz viegli zeltaina. Aptuveni 12-15 minūtes. Izņem un atdzesē.
4. Šokolādi ūdens peldē izkausē. (Tikai nepeldinat šokolādi ūdenī-tas nozīmē, ka virs karstiem ūdens tvaikiem liek bļodiņu, kurā tiek kausēta šokolāde-stories būs redzams).
5. Blenderī liek sliken tofu, izkausēto šokolādi un 2 ēdamkarotes cukuru. Visu sablenderē viendabīgā, zīdainā masā.
6. Šokolādes masu lej pāri izceptajai tartes pamatnei, pārber ar ogām, ja tādas ir un liek atdzesēties un sastingt. Ja svaigas ogas nav, tad var sablenderēt saldētas ar cukuru. Var ēst arī bez ogām.
Tas “jocīgais” produkts ir silken tofu, kas vairāk iecienīts Āzijas virtuvē, bet manās mājās tas ir atradis paliekošu vietu deserta recepšu plauktiņā. Parasti lielveikalos to var iegādāties Āzijas produktu plauktā, turpat kur stāv suši rīsi, vasabi mārrutki, sojas mērce un rīsu etiķis.


