Es nemīlu gatavot desertus, bet cilvēki mīl ēst desertus, tāpēc šad tad tos pagatavoju. Ar nosacījumu, ka tiem jābūt ļoti vienkāršiem. Un ja to protu es, tad to pratīs pagatavot jebkurš.
Šo pīrāgu man pirmo reizi pagatavoja mamma. Man tas likās bezgala garšīgs. Kad mēģināju to atkārtot, zvanīju mammai, lai noskaidrotu sastāvdaļas un tā nosaukumu un viņa minēja, ka precīzi neatceras, bet lai es meklēju pēc vārdiem bonafī pijē. Ilgu laiku nesapratu kas tas ir, līdz viņa man nosauca nosauca receptes nosaukumu pa burtiem un sanāca Banoffie pie.
Sastāvdaļas
200g cepumu
70g sviesta
2 banāni
1 vaniļas pāksts
2 ēdamkarotes cukura
200 ml saldā krējuma
1 bundža iebiezinātā piena
1/2 citrona sula
50g melnās šokolādes
Pagatavošana
- Cepumus sadrupina vai sablenderē un sajauc ar mīkstu sviestu. Cepamajā formā izklāj cepumu masu un piespiež
- Iebiezināto pienu liek nelielā kastrolī un lēnām karsē, līdz tas kļuvis mazliet šķidrāks. To ieklāj pāri cepumu masai. Pāri liek šķēlītēs sagrieztus banānus un tiem pārpilina pāri mazliet citronu sulas
- Saldo krējumu saputo ar divām ēdamkarotēm cukura, tā lai veidojas putkrējums. To klāj pāri banāniem un liek ledusskapī atdzesēt uz 2 stundām
- Kad kūka sastingusi, to apber ar šokolādes skaidiņām, griež gabalos un ēd
