Šī ir viena no pirmajām receptēm, ko es jebkad esmu taisījusi. No mazas 100 kartupeļu recepšu grāmatiņas to izvēlējāmies kopā ar tēti un pagatavojām mammai. Kopš šī laika, šī recepte ik pa laikam parādās manā virtuves horizontā.

Sastāvdaļas

600 g vidēja izmēra ovālu kartupeļu

2 ēdamkarotes rīvmaizes

1 ēdamkarote sviesta

1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu

šķipsniņa sāls

krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un notīra. Ar nazi uzmanīgi veic iegriezumus, kamēr veidojas “vēdeklītis”.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, un uz tā izkārto iegrieztos kartupeļus.
  3. Cep minūtes 30 min kamēr kartupeļi zeltaini. Tikmēr sagatavo maisījumu no rīvmaizes, ļoti smalki sakapātiem ķiplokiem, pētersīļiem un sviesta.
  4. Piecas minūtes pirms cepšanās beigām uz katra kartupeļa liek nelielu piciņu sagatavotā maisījuma un ļauj tam izkust.
  5. Pasniedz karstus ar krējuma mērci.