Šis viegli pikantais zivs burgers garšo pat tiem, kas ar zivīm ir uz jūs. Avokado dod patīkamu krēmīgumu. Arī to var izvēlēties ēst pēc savas gaumes – kopā ar siltu, grilētu burgera maizīti kā klasisku burgeru vai ar milzu gardu salātu kaudzi. Abējādi būs ļoti gardi. Šī manā draugu un ģimenes lokā ir ļoti iecienīta vasaras recepte.
sastāvdaļas
600 g laša filejas
1 cukīni
1 čili pipars
2 daiviņas ķiploku
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote majonēzes
2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
1–2 ēdamkarotes rīvmaizes vai mannas
3 vidēji avokado
1 gurķis
100g krēmsiera
sula no 1 laima
Rukola vai citi zaļumi
pagatavošana
- Cukīni un lasi sagriež smalkos kubiņos. Pievieno smalki sakapātu čili, ķiploka daiviņas un sāli. Lai masa labāk turētos kopā, pievieno majonēzi, miltus vai mannu. Liek masu uz 20 minūtēm ledusskapī nostāvēties. Tad no masas izveido plāceņus un liek vēl uz 10 minūtēm ledusskapī, lai tie sastingst un ieņem formu, tā būs vieglāk tos izcept.
- Plāceņus liek uz sakarsēta grila un cep 4-6 minūtes no katras puses.
- Avokado sagriež smalkos gabaliņos, ar dakšiņu samīca kopā, veidojot viendabīgu masu, pievieno laima sulu un mazliet sāls. Ja vēlas, var pievienot mazliet tabasko mērces asumam.
- Uz maizes smērē krēmsiera kārtu, pāri liek rukolu vai aisberg salātu lapas, liek grillēto laša plāceni, pāri tam avokado mērci, un plānas gurķa šķēlītes.
Ja nevēlas avokado, var pagatavot mērcīti no 100g grieķu jogurta, ½ tējkarotes medus un 1 smalki sakapāta čili un 1 tējkarotes paprikas pulvera.
