Shakshuku pirmo reizi ēdu Marokā. Tas ir ārkārtīgi vienkāršs ēdiens, bet spēcinošs un sātīgs. Katrai valstij ir savas īpašās zemnieku brokastis. Turpinot zemnieku brokastu sēriju, šīs varētu būt austrumu zemnieku brokastis. Asumu šajā ēdienā var regulēt pēc savas patikas pievienojot vairāk čili pulvera vai papildinot to ar kajennas pipariem.
Šeit pēc vēlēšanās var pievienot arī pupiņas, papriku, vai citus dārzeņus.
Sastāvdaļas
6 sulīgi tomāti vai 200g konservēti tomāti kubiņos
1 liels dzeltenais sīpols
3 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 sarkanā paprika
½ tējkarote čili pulvera
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
1 tējkarote malta kumīna
1 tējkarote maltas paprikas
2 ēdamkarotes olīveļļas
4 olas
Pagatavošana
- Sīpolu smalki sakapā un apcep eļļā, sakarsētā pannā, pēc brīža pievieno smalki sakapātu papriku un ķiploka daiviņas
- Pievieno arī kumīnu, malto papriku, čili pulveri un sāli pēc garšas
- Pievieno smalkos kubiņos sakapātus tomātus vai konservētus tomātus. Visu karsē 15 minūtes, līdz sajaukušās garšas un pannas saturs palicis manāmi biezāks
- Ar karoti vai lāpstiņu izveido 4 iedobītes un tajās iesit olas. Ļauj tām izcepties. Pārber ar pētersīļiem un pasniedz karstu
