Es nezinu kad, kur un kādā veidā man ienāca prātā izcept tomātus pankūkās/plāceņos, iespējams tādu ideju kaut kad noskatīju pinterestā vai vēl kaut kur… Lai nu kā – es sev esmu ļoti pateicīga, ka tā. Tās ir vienas no garšīgākajām pankūkām, kādas esmu cepusi un ēdusi. Un tie, kam tās nācies pagaršot, parasti lielā pārsteigumā apgalvo tāpat.

sastāvdaļas
5-6 vidēja lieluma tomāti
2 olas
3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu vai bazilika
5-6 ēdamkarotes miltu
70g fetas siera
1-2 ķiploka daiviņas
šķipsniņa sāls un citronpiparu
pagatavošana
- Pagatavo pankūku mīklu. Atsevišķā bļodā sakuļ olas. Tomātiem izgriež sēklu daļu un atliek malā. Pārējo, cieto tomātu daļu sagriež nelielos kubiņos. Notecina lieko šķidrumu, tomātiem jābūt pēc iespējas sausākiem. Tomātus pievieno sakultajām olām.
- Olu un tomātu masai pievieno sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Pievieno arī sāli un citronpiparus.
- Masā iedrupina fetas sieru un iesijā miltus. Samaisa, līdz viendabīga masa no kuras var veidot plācenīšus. Ja mīkla liekas par šķidru, pievieno papildus miltus.
- No mīklas veido nelielus apaļus plācenīšus un cep uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz pankūciņas viegli zeltainas.
Te arī pagatavošanas video kopā ar Lauri Zalānu no mana kopprojekta ar neizmet.lv:
Te atradīsi arī vieglu un foršu cukini plācenīšu recepti.